Nieuw Financieel

Informatie over geld verdienen op internet, cryptocurrency en meer.

Hoog dividend halen uit de beurs van de Verenigde Staten

Aandelen uit Amerika met een hoog dividend kunnen rekenen op veel aftrek onder investeerders uit de hele wereld, waaronder uit Nederland. Hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten zorgen namelijk voor een terugkerende stroom aan inkomsten. Investeerders vanuit de hele wereld zien het dan ook als de uitdaging om de portefeuille zo vol mogelijk te krijgen met aandelen uit talloze Amerikaanse bedrijven. Maar wat houdt dat hoog dividend beleggen nu eigenlijk in? Hoe zit het met die Amerikaanse aandelen in jouw portefeuille? Welke voordelen en nadelen heeft het om te beleggen in deze hoog dividend aandelen uit de Verenigde Staten? Onder meer op deze vragen krijg je antwoord door dit artikel.

Wat is hoog dividend?

Dividendbeleggen lijkt misschien niet anders dan gewoon beleggen in aandelen, maar verschilt wel degelijk. Bij dividendbeleggen is dividend namelijk het voornaamst doel. De naam dividend staat voor de uitkering die je als aandeelhouder krijgt van een bedrijf als zij winst maken. De investeerders en aandeelhouders kunnen zo profiteren van hun aandelen en bedrijven verzekeren zich ervan dat de aandeelhouders hun aandelen in ieder geval nog een tijdje vasthouden. Dividend is dus een beloning voor de aandeelhouders en kan dienen als een vaste stroom van inkomsten. Beleggers die al jong met deze vorm van beleggen beginnen kunnen al in enkele jaren een geldmachine hebben gevormd die geld genereert, omdat ze ergens hoog dividend aandelen in hebben zitten.

Dividendbeleggen voorbeeld

Om je een beter en completer beeld te geven van wat beleggen in hoog dividend aandelen op termijn voor jou kan betekenen, schetsen we een voorbeeld. Als je voor 1000 dollar aan aandelen belegt in een bedrijf uit de Verenigde Staten dat aandeelhouders 7% dividend biedt. Je ontvangt dan voor die 1000 dollar per jaar 70 dollar terug. Wat als je die 1000 dollar elke maand investeert en dat gedurende een jaar of 20? Dan heb je het al snel over 250 duizend euro in je portefeuille met los nog eens herinvesteringen en kom je al snel uit op een jaarlijks inkomen van 17 tot 20 duizend dollar. Je kunt ook meer dan 1000 dollar beleggen of hogere rentes vangen, waarmee je inkomsten passief groter en groter kunnen zijn.

Aandelen in Amerika

De hoofdzakelijke reden dat je voor aandelen uit de Verenigde Staten moet gaan, is dat deze bedrijven doorgaans veel winst maken en een hoog dividend uit willen keren. Dividend van 4% wordt als hoog beschouwd en heel veel Amerikaanse bedrijven keren dat uit. Amerikaanse bedrijven zijn ook een goede keuze omdat Amerikanen zelf veel beleggen en voor later geld opzij zetten in allerlei fondsen. Eigenlijk volg je dus het Amerikaanse voorbeeld door in hoog dividend te gaan beleggen. In de geschiedenis is trouwens ook duidelijk geworden dat de Amerikaanse beurs wel tegen een stootje kan en zichzelf vrij snel weer kan herstellen. Met de Amerikaanse beurs heb je meer zekerheden dan met aandelen vanuit hier.

Handelen in hoog dividend

Zojuist heb je kennis genomen van wat het betekent om te beleggen in hoog dividend bedrijven. Voordelen zijn het passieve inkomen dat je eruit krijgt en de zekerheid die de Amerikaanse beurs je te bieden heeft. Nog een voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn voor koersschommelingen, omdat die niet direct van invloed zullen zijn. Een groot nadeel van dividendbeleggen is dat het een tijdje kan duren voor je er een stabiel inkomen uithaalt. Dividend beleggen in bedrijven is dan ook vooral bedoeld voor mensen die nog wat jonger zijn en zeker nog 20 jaar kunnen investeren in hun portefeuille. Ben je van plan om te gaan investeren in de Amerikaanse beurs met een hoog dividend? Dan is het verstandig om verder in dividendbeleggen te verdiepen, zodat je weet wat je te wachten staat.